afb-3-1200.jpg

Behalve genieten van het mooie strand, is er heel veel te doen in de omgeving. Omdat wij geboren Zeeuws-Vlamingen zijn, kunnen we u veel goede tips geven. Kom gewoon eens vragen om een leuk idee! Bij de receptie liggen ook veel folders voor u klaar.

Stoer15
wielrennen
zandfort

 

Strand

Vanaf de camping wandelt u via de volledig geasfalteerde duinovergang (250 m afstand) zó naar het Noordzeestrand. Zeventien kilometer prachtig breed zandstrand strekt zich uit! Het zijn de schoonste stranden van Nederland, die ook de Blauwe Vlag mogen voeren. Ga haaientanden zoeken, vliegeren of neem een verfrissende duik. In het hoogseizoen zijn er strandwachten aanwezig, en u kunt hier ligbedden en parasols huren.

Fietsen-wandelen

Het prachtige, uitgestrekte duinengebied met wandel- en fietspaden is erg geliefd bij natuurliefhebbers en sportieve recreanten. Maar ook het achterland van Zeeuws Vlaanderen is perfect geschikt voor een mooie fietstocht. De fietspaden zijn goed aangelegd, en er is veel te zien.

U kunt één van de vele prachtige routes volgen of zelf op avontuur gaan. Richting Knokke fietst u zo de grens over. En bij Breskens kunt u de fast ferry nemen naar Vlissingen. Bij de receptie vindt u meer info over de fietsroutes.

Vogels spotten

Ook de vogels zijn gek op onze streek. Een scholekster op zoek naar pieren op het strand, een zeemeeuw die even uitrust op een paalhoofd of een gans die bij Breskens even uitrust voordat hij de oversteek naar Vlissingen maakt. Er zijn verschillende vogeltelposten waar u zich kunt verschuilen om te genieten van dit natuurschoon en dit eventueel vast te leggen op foto.

Watersport

Watersporters kunnen hun hart ophalen. Ga kitesurfen, brandingkajakken of suppen.

Ook mag u zonder vergunning vanaf het strand zeevissen. Misschien eet u ’s avonds wel een zelf gevangen visje!

Cultuur

Even iets anders dan de zee en de natuur? Dat kan! Bezoek het gezellige historische Sluis, het vissersdorp Breskens of de eeuwenoude steden Brugge en Gent. U kunt kiezen voor een rondleiding, of zelf heerlijk rondstruinen in de oude straatjes.

Ook worden er op allerlei gebied in onze streek vele soort evenementen georganiseerd. Vraag bij de receptie eens naar de Zeelandpas, voor slechts € 4 per persoon krijgt u met deze pas korting bij verschillende musea, restaurants en andere dagattracties!

Culinair

Zeeuws-Vlaanderen, met zijn bourgondische inslag, staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes. U kunt op vele plaatsen genieten van allerlei lekkers. Een lekkere vers gevangen vis op een strandpaviljoen tijdens het ondergaan van de zon, of een smakelijke puntzak Vlaamse friet op een terrasje. Voor ieder wat wils!